- Francuski začin
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
.
Galette bretonne - slane palačinke sa šunkom, sirom i jajima
U našem receptu saznajte kako pripremiti Galette bretonne.
Više o ovom, i ostalim francuskim receptima koje možete pripremiti saznajte na linku: https://www.facebook.com/francuskizacin/
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- heljdino brašno, 350 grama
- jaja, 5 komada
- voda, 800 ml (hladna)
- šunka, 8 kriški (ili pršut)
- sir, 8 kriški (naribani)
- sol
- ulje za prženje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pomiješajte brašno i sok, a zatim dodajte jedno jaje i vodu. Za prozračnost, u smjesu dodajte mineralnu vodu.
- Od dobivene smjese ispecite palačinke.
- Zatim ispecite jedno jaje i po želji ga posolite.
- Na vruću palačinku stavite malo sira i krišku šunke.
- Dodajte jaje i preklopite sa svih strana.
- Postupak ponovite s preostalim sastojcima i servirajte uz salatu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |