Gljive iz woka s tjesteninom

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Gljive iz woka s tjesteninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gljive iz woka s tjesteninom.

Iz woka nam uvijek stižu ugodna iznenađenja, pa tako i ovaj put. Puno raznog i šarenog povrća, fine gljive i tjestenina čine ovo jelo izuzetnim, stoga „kliknite“ na „play“ i uživajte.

Gljive iz woka s tjesteninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gljive iz woka s tjesteninom. - gljive ((mješavina)), tjestenina (za wok), tikvice, brokula, luk (ljubičasti), mrkva, ljuta papričica (zelena), umak od ljutih papričica, med (od bagrema), sojin umak, indijski oraščić, ulje, sol i papar, Prije svega povrće očistimo i operemo. Tikvicu, luk i ljutu papričicu narežemo na kolutiće, mrkvu na prutiće, a brokulu na cvjetiće. ; U wok, na vruće ulje, dodamo luk i mrkvu, posolimo i miješajući pržimo na jakoj vatri dvije minute. Zatim dodamo mješavinu gljiva i pržimo dalje. ; Kada ispari veći dio tekućine koju gljive ispuste, dodamo ljutu papričicu, tikvicu, brokulu, umak od ljutih papričica, ulijemo med, 250 ml vode, dobro promiješamo, i kada zavri kuhamo četiri minute. ; Zatim ulijemo sojin umak, dodamo tjesteninu, izmiješamo sastojke i kuhamo još četiri minute. ; Za to vrijeme u zagrijanu tavu bez masnoće, stavimo indijske oraščiće i pržimo ih dok ne dobiju boju. ; Nakon dvije, tri minute prženja, oraščiće dodamo u wok, promiješamo sastojke i wok maknemo s vatre. ; Gotovo jelo stavimo u prikladne tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega povrće očistimo i operemo. Tikvicu, luk i ljutu papričicu narežemo na kolutiće, mrkvu na prutiće, a brokulu na cvjetiće.
  2. U wok, na vruće ulje, dodamo luk i mrkvu, posolimo i miješajući pržimo na jakoj vatri dvije minute. Zatim dodamo mješavinu gljiva i pržimo dalje.
  3. Kada ispari veći dio tekućine koju gljive ispuste, dodamo ljutu papričicu, tikvicu, brokulu, umak od ljutih papričica, ulijemo med, 250 ml vode, dobro promiješamo, i kada zavri kuhamo četiri minute.
  4. Zatim ulijemo sojin umak, dodamo tjesteninu, izmiješamo sastojke i kuhamo još četiri minute.
  5. Za to vrijeme u zagrijanu tavu bez masnoće, stavimo indijske oraščiće i pržimo ih dok ne dobiju boju.
  6. Nakon dvije, tri minute prženja, oraščiće dodamo u wok, promiješamo sastojke i wok maknemo s vatre.
  7. Gotovo jelo stavimo u prikladne tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: