Grah s kobasicom na jednostavan način

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Grah s kobasicom na jednostavan način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s kobasicom na jednostavan način.

Ovo je jedan od klasika naše kuhinje i rijetke su kuće u kojima se ne sprema neka varijanta ovog izdašnog zimskog jela. Ugrijat će Vas u hladne dane, a cijela će kuća mirisati „domaće“ što je baš ono što nam treba u ovom hladnom dijelu godine.

Grah s kobasicom na jednostavan način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s kobasicom na jednostavan način. - grah (iz konzerve), polutrajna kobasica, lovorov list, glatko brašno, češnjak, koncentrat rajčice, ulje, sol i papar, Kobasice dobro operemo pod mlazom vode, narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, stavimo u lonac s vrelom vodom i kuhamo na laganoj vatri po uputama na pakiranju. ; U tavi ugrijemo 2-3 žlice biljnog ulja, dodamo glatko brašno, sve zajedno malo izmiješamo i pržimo dok brašno ne počne dobivati boju. ; Zatim protisnemo češnjak, dodamo koncentrat rajčice, ponovo malo izmiješamo sastojke, ulijemo po prilici 300 ml vode u kojoj su se kuhale kobasice, te pjenjačom miješamo da ne ostanu grudice. ; Dobivenu smjesu prelijemo u lonac s kobasicama, sve zajedno izmiješamo, dodamo lovorov list, te na srednje jakoj vatri kuhamo 20-ak minuta. ; Zatim dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i dalje kuhamo dok se grah dobro ne ugrije. ; Gotovo jelo začinimo solju i paprom, stavimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kobasice dobro operemo pod mlazom vode, narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, stavimo u lonac s vrelom vodom i kuhamo na laganoj vatri po uputama na pakiranju.
  2. U tavi ugrijemo 2-3 žlice biljnog ulja, dodamo glatko brašno, sve zajedno malo izmiješamo i pržimo dok brašno ne počne dobivati boju.
  3. Zatim protisnemo češnjak, dodamo koncentrat rajčice, ponovo malo izmiješamo sastojke, ulijemo po prilici 300 ml vode u kojoj su se kuhale kobasice, te pjenjačom miješamo da ne ostanu grudice.
  4. Dobivenu smjesu prelijemo u lonac s kobasicama, sve zajedno izmiješamo, dodamo lovorov list, te na srednje jakoj vatri kuhamo 20-ak minuta.
  5. Zatim dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i dalje kuhamo dok se grah dobro ne ugrije.
  6. Gotovo jelo začinimo solju i paprom, stavimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 14
Rating: 3.21
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: