Gratinirana tikvica s crnim maslinama

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirana tikvica s crnim maslinama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu tikvicu s crnim maslinama.

Komadići tikvice 'patisson', zapečeni zajedno sa maslinama ispod sloja finog slanog parmezana. Bosiljak i origano jelu daju posebnu, mediteransku aromu.

Gratinirana tikvica s crnim maslinama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu tikvicu s crnim maslinama. - tikva ((patisson)), češnjak, peršin (sjeckanog), masline (crnih), mileram, bosiljak (sušeni), origano (sušeni), parmezan, maslinovo ulje, sol i papar, Tikvicu ogulimo, očistimo, narežemo na 1 cm debele kockice i premjestimo u zdjelu. ; Dodamo iskoštene crne masline, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, sušeni bosiljak i origano, začinimo solju i paprom i izmiješamo. ; Zatim dodamo mileram, ponovo izmiješamo sastojke te dobivenu smjesu premjestimo, u maslinovim uljem namašćenu, vatrostalnu posudu. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, po prilici 25-30 minuta. ; Desetak minuta prije kraja pečenja, jelo posipamo naribanim parmezanom i nastavimo peći dok sir ne dobije zlatno žutu boju.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tikvicu ogulimo, očistimo, narežemo na 1 cm debele kockice i premjestimo u zdjelu.
  2. Dodamo iskoštene crne masline, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, sušeni bosiljak i origano, začinimo solju i paprom i izmiješamo.
  3. Zatim dodamo mileram, ponovo izmiješamo sastojke te dobivenu smjesu premjestimo, u maslinovim uljem namašćenu, vatrostalnu posudu.
  4. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, po prilici 25-30 minuta.
  5. Desetak minuta prije kraja pečenja, jelo posipamo naribanim parmezanom i nastavimo peći dok sir ne dobije zlatno žutu boju.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: