Gratinirana tjestenina s tunjevinom i povrćem

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Gratinirana tjestenina s tunjevinom i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu tjesteninu s tunjevinom i povrćem.

Za probavljanje tunjevine našem tijelu trebaju samo dva sata, što je dvostruko manje vremena nego za probavljanje svih vrsta mesa i tunjevina odlično paše s tjesteninom, brokulom i sirevima, a dokaz tome je i ovo jelo. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Opranu brokulu narežemo na cvjetove i prepolovimo ih, luk nasjeckamo, a punomasni sir naribamo.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo brokulu i kuhamo ju 2-3 minute, a u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na laganoj vatri.
  3. Nakon 2-3 minute u tavu s lukom protisnemo češnjak, dodamo ocijeđene komade brokule i tavu maknemo s vatre.
  4. U lonac s vrelom vodom od kuhanja brokule dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  5. Za to vrijeme u zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo svježi kravlji sir i 2/3 naribanog punomasnog sira te dobro izmiješamo sastojke.
  6. Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s brokulom i lukom, prelijemo mješavinom mlijeka i sireva, dodamo tunjevinu s kukuruzom i nježno izmiješamo sastojke.
  7. Dobivenu mješavinu tjestenine, povrća i tunjevine premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-12 minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.25
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: