Gratinirane šparoge s piletinom

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Gratinirane šparoge s piletinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane šparoge s piletinom.

Red kuhanih šparoga, red prženih trakica piletine, pa opet šparoge i preljev od vrhnja i jaja, i sve zajedno malo u pećnicu. Jako, jako fino.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šparoge očistimo, odstranimo donji tvrdi dio, prepolovimo ih i svaki dio prerežemo po dužini, zabatke očistimo od kože i kostiju i narežemo ih na trakice, a žumanjke odvojimo od bjelanjaka.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo šparoge, dodamo šećer, papar u zrnu, polovicu maslaca i kuhamo ih 10-ak minuta.
  3. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice piletine, začinimo ih solju i paprom, promiješamo i pržimo sa svih strana do zlatno-žute boje. U međuvremenu od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a šparoge ocijedimo.
  4. U zdjelu ulijemo kiselo vrhnje, dodamo žumanjke, sjeckani peršin i izmiješamo sastojke. Zatim dodamo snijeg i nježno ga umiješamo.
  5. Dno vatrostalne posude premažemo preostalim maslacem, stavimo lovorove listove, polovicu kuhanih šparoga, preko njih rasporedimo prženu piletinu, prekrijemo preostalim šparogama, prelijemo mješavinom jaja i kiselog vrhnja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, pod gril, 8-10 minuta.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 52
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: