Gulaš od hobotnice

  • 60 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove

Hobotnica je kao namirnica vrlo svestrana jer se ljubi s većinom drugih sastojaka. Tako smo danas pripremili gulaš od hobotnice, a kako bi ona bila savršeno mekana, skuhali smo ju s tri plutena čepa. Isprobajte!

Gulaš od hobotnice
Gulaš od hobotnice
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 58
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti gulaš od hobotnice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Smrznutu hobotnicu odmrznemo i kuhamo u vodi sa 3 plutena čepa, oko 15 minuta te za vrijeme kuhanja odstranjujemo pjenu.
  2. Zatim kuhanu hobotnicu narežemo na male komade, a vodu od kuhanja zadržimo.
  3. Na zagrijanom maslinovom ulju popržimo nasjeckani luk, a kada omekša dodamo mu narezanu hobotnicu te dalje dinstamo uz stalno miješanje, oko 5 minuta.
  4. Zatim hobotnici dodamo nasjeckane kapare i češnjak te dalje dinstamo dok češnjak ne pusti miris.
  5. Zatim u lonac dodamo pasiranu rajčicu i začine i dalje kuhamo.
  6. Nakon desetak minuta, u lonac dodamo malo tekućine u kojoj se hobotnica kuhala, ovisno o gustoći koju želimo.
  7. Dalje kuhamo hobotnicu sve dok ona potpuno ne omekša, a zatim ju poslužimo uz njoke ili široke rezance.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 58
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: