Gusta juha od ječma i graha

  • 55 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Gusta juha od ječma i graha
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od ječma i graha.

Ječam je žitarica iz porodice trava, a potječe iz Etiopije i jugoistočne Azije gdje se počeo uzgajati prije 10 000 godina i možemo reći da je prošao zaista dug i naporan put da bi, na našu sreću, završio zajedno s grahom u našem loncu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ječam prelijemo hladnom vodom i ostavimo da se namače preko noći.
  2. Pečenu slaninu narežemo na prutiće, mrkvu i korijen celera očistimo i narežemo na kockice, poriluk očistimo i narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.
  3. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice mrkve i celera, trakice poriluka, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 3-4 minute ulijemo 1 l vruće vode i kad zavri, kuhamo 10-ak minuta.
  5. Zatim juhu izradimo štapnim mikserom, dodamo ocijeđeni ječam, prutiće slanine, listove kadulje, promiješamo i kuhamo još 20 minuta.
  6. Potom dodamo ocijeđeni grah iz konzerve, promiješamo i kuhamo još 5-6 minuta.
  7. Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 50
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:55minuta

Najnovije zanimljivosti: