Gusta krem juha od kupusa

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Gusta krem juha od kupusa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu krem juhu od kupusa.

Svi znaju da je zeleno povrće dobro za zdravlje, ali nekad u svom izvornom obliku jednostavno nije zanimljivo. Kako bismo doskočili tom problemu, poslužili smo se starim trikom i pretvorili ga u finu gustu juhu. Naš je kupus dobio sasvim novu dimenziju!

Gusta krem juha od kupusa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu krem juhu od kupusa. - kupus (svježeg), luk, šećer, povrtni temeljac (iz kocke), krem sir (svježeg), glatko brašno, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Svježi kupus očistimo i nasjeckamo. ; U loncu ugrijemo dvije žlice ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo žličicu šećera i čim se rastopi, a prije nego što počne dobivati boju, dodamo narezan kupus i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo još 8-10 minuta odnosno dok kupus malo ne omekša. ; Potom ulijemo povrtnu juhu i kada zavri na laganoj vatri kuhamo još 15-ak minuta. ; Neposredno prije kraja kuhanja u zasebnu zdjelicu stavimo svježi krem sir, ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo 1-2 žličice glatkog brašna i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu bez grudica. ; Dobivenu smjesu umiješamo u lonac s kupusom, začinimo solju i paprom i sve zajedno kuhamo još 2-3 minute. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo s malo sjeckanog peršina i po želji s još malo svježe mljevenog papra, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svježi kupus očistimo i nasjeckamo.
  2. U loncu ugrijemo dvije žlice ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
  3. Zatim dodamo žličicu šećera i čim se rastopi, a prije nego što počne dobivati boju, dodamo narezan kupus i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo još 8-10 minuta odnosno dok kupus malo ne omekša.
  4. Potom ulijemo povrtnu juhu i kada zavri na laganoj vatri kuhamo još 15-ak minuta.
  5. Neposredno prije kraja kuhanja u zasebnu zdjelicu stavimo svježi krem sir, ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo 1-2 žličice glatkog brašna i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu bez grudica.
  6. Dobivenu smjesu umiješamo u lonac s kupusom, začinimo solju i paprom i sve zajedno kuhamo još 2-3 minute.
  7. Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo s malo sjeckanog peršina i po želji s još malo svježe mljevenog papra, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: