Hladetina od junetine i poriluka

  • 200 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Hladetina od junetine i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od junetine i poriluka.

Hladetina se u našim krajevima obično priprema od svinjetine. Za promjenu evo jedne ukusne hladetine od juneće koljenice. Šareno, atraktivno i slasno predjelo kako za vruće, tako i za hladne dane.

Hladetina od junetine i poriluka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladetinu od junetine i poriluka. - juneća koljenica, poriluk, mrkva, korijen celera, luk, lovorov list, peršin (list), sol, papar (u zrnu), U hladnu vodu stavimo kuhati juneću koljenicu uz dodatak mrkve, korijena celera, luka, papra u zrnu, lista peršina, lovorovog lista i soli. ; Kada prokuha, smanjimo vatru i pustimo da lagano kuha još 2 h. ; Hladetinu pustimo da se slegne, procijedimo je, izvadimo meso i dodamo poriluk narezan na kolutiće. ; Poriluk kuhamo u juhi još 45 min. ; U posudu za hladetinu ohlađeno meso narežemo na kockice, posipamo sa porilukom i zalijemo sa juhom od mesa i poriluka. ; Dekoriramo kolutićima kuhane mrkve. Po želji, tek na kraju dosolimo juhu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U hladnu vodu stavimo kuhati juneću koljenicu uz dodatak mrkve, korijena celera, luka, papra u zrnu, lista peršina, lovorovog lista i soli.
  2. Kada prokuha, smanjimo vatru i pustimo da lagano kuha još 2 h.
  3. Hladetinu pustimo da se slegne, procijedimo je, izvadimo meso i dodamo poriluk narezan na kolutiće.
  4. Poriluk kuhamo u juhi još 45 min.
  5. U posudu za hladetinu ohlađeno meso narežemo na kockice, posipamo sa porilukom i zalijemo sa juhom od mesa i poriluka.
  6. Dekoriramo kolutićima kuhane mrkve. Po želji, tek na kraju dosolimo juhu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: