Hobotnica kao ispod peke

  • 110 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Hobotnica kao ispod peke
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu kao ispod peke.

Tko voli i želi hobotnicu ispod peke, a ne čeka mu se ljeto, more i prave peke s pravom vatrom, neka pogleda ovaj recept i požuri u ribarnicu. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac bez vode stavimo očišćenu i odleđenu hobotnicu, poklopimo, uključimo laganu vatru i kuhamo hobotnicu u vlastitom soku 20-ak minuta.
  2. Za to vrijeme krumpir, mrkvu i luk ogulimo i narežemo na četvrtine, te ih premjestimo u zdjelu.
  3. Zatim ih posolimo, promiješamo i zdjelu poklopimo tanjurom.
  4. Kuhanu hobotnicu narežemo na komade od po dva kraka, a krumpir, mrkvu i luk premjestimo u vatrostalnu posudu.
  5. Potom dodamo grančicu ružmarina, neočišćene režnjeve češnjaka, mini rajčice, ulijemo polovicu bijelog vina i preko svega rasporedimo komade hobotnice.
  6. Zatim sve zajedno začinimo solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C.
  7. Nakon 40 minuta maknemo foliju, okrenemo komade hobotnice, ulijemo preostalo vino i vratimo u pećnicu na još 40 minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 62
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:110minuta

Najnovije zanimljivosti: