Hobotnica s krumpirom kao ispod peke

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Hobotnica s krumpirom kao ispod peke
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hobotnicu kao ispod peke.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Cijelu hobotnicu stavimo u lonac bez vode i poklopimo lovac. Hobotnicu kuhamo na slaboj vatri dok ne počne puštati tekućinu. Nakon 20-tak minuta hobotnica je kuhana. Kad je hobotnica skuhana izvadimo je iz lonca i pustimo da se malo ohladi.
  2. U međuvremenu papriku očistimo, operemo i narežemo na komadiće. Oguljeni krumpir narežemo na kriške, začinimo mediteranskim začinima i dodamo malo ulja. Preko krumpira stavimo malo peperoncina, dodamo paprike. U zdjelu s krumpirom dodamo očišćene listiće češnjaka, sjeckani peršin i izmiješamo sve sastojke.
  3. Hobotnicu narežemo na komade. U posudu (peku) stavimo krumpir, mini rajčice iz konzerve i narezanu hobotnicu. Sve zajedno promiješamo, dodamo malo maslinovog ulja, suhog bijelog vina i poslažemo kriške limuna.
  4. Peku stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 1 sat i 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: