Hrenovke u lisnatom tijestu

  • 30 min
  • 8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso

Hrenovke u lisnatom tijestu često su glavne zvijezde na zabavama i rođendanskim proslavama. Brzo se pripremaju, još brže nestaju s tanjura, a vole ih i najmlađi i oni malo stariji. U pripremi možete koristiti i obične hrenovke ali mi smo se odlučili za ovu “mini” varijantu.

hrenovke-u-lisnatom-tijestu
Hrenovke u lisnatom tijestu
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 78
Rating: 4.37
You:
Rate this recipe!
U našem receptu pogledajte kako pripremiti fine hrenovke u lisnatom tijestu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U mlijeko dodamo prstohvat soli i mljevene crvene paprike i pustimo da zakuha. Kada je gotovo ostavimo da se ohladi.
  2. Razvaljamo lisnato tijesto (u krug) i izrežemo na trokutiće. Svaki list premažemo smjesom od mlijeka.
  3. U svaki trokutić tijesta zamotamo po jednu mini hrenovku. Kada su sve hrenovke zamotane poslažemo ih na posudu za pečenje (prethodno stavimo masni papir za pečenje).
  4. Razmutimo jaje i premažemo. Pečemo na prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C dok tijesto ne dobije zlatnu boju (15-ak minuta).
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 78
Rating: 4.37
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: