Pohane jabuke sa sladoledom od vanilije

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Pohane jabuke sa sladoledom od vanilije
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane jabuke sa sladoledom od vanilije.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na kolutov, stavimo ih u zdjelu i pokapamo sokom od limuna da ne potamne. Odvojimo žumanjak od bjelanjka.
  2. U zdjelu s žumanjcem dodamo malo ulja i šećer te pjenjačom izradimo sastojke. Kad dobijemo jednoličnu svijetu kremu ulijemo mlijeko, naribamo koricu limuna i izmiješamo sastojke. U zdjelu dodamo malo soli i kukuruzno brašno dok ne dobijemo polurijetko tijesto.
  3. U zdjelu s bjelanjcima stavimo malo šećera, soli i ručnim mikserom izradimo čvrsti snijeg. Snijeg polako izmiješamo sa smjesom s jajima i brašnom. Jabuke uvaljamo u brašno zatim ih stavljamo u pripremljenu smjesu.
  4. Jabuke pržimo u dubokoj masnoći s obje strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Jednu po jednu jabuku stavimo na tanjur i preko svake dodamo kuglicu sladoleda od vanilije te posipamo s malo cimeta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: