Jaja Benedict

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Jaja Benedict
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jaja Benedict.

Prema priči, gospodin i gospođa Benedict koji su živjeli u New Yorku i svake subote išli u restoran na doručak navodno su jedne subote poželjeli nešto novo i tako potaknuli nastanak ovog tako slavnog recepta s jajima. Čemu duguje tu slavu, provjerite i sami!

Jaja Benedict - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jaja Benedict. - jaje, šunka (kuhane), kruh (bijelog), umak holandez, lovorov list, klinčić, papar (crni), šećer, maslac, ocat, vlasac (sjeckani), U lonac stavimo kuhati vodu i prije nego zavri u nju dodamo lovorov list, klinčiće, papar u zrnu, šećer, ulijemo ocat, a kada zavri na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta. Iz aromatizirane vode izvadimo začine i sada u njoj možemo poširati jaja. ; U zdjelicu razbijemo jaje pazeći da ostane cijelo, te ga polagano zajedno sa zdjelicom uronimo u vrelu vodu koja ne treba ključati, te pomoću dvije žlice bjelanjak približimo žumanjku i kada se počne stvrdnjavati jaje ostavimo da se kuha i dodamo slijedeće. Jaja kuhamo po želji od 4-5 minuta. ; Za to vrijeme na rastopljenom maslacu s obje strane popržimo kriške kuhane šunke, a kriške kruha malo ispečemo u tosteru ili na tavi. ; Za posluživanje, na tanjur stavimo pečeni kruh, preko njega složimo krišku šunke na koju stavimo jedno poširani jaje. ; Jaje prelijemo s malo umaka holandez, sve zajedno posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac stavimo kuhati vodu i prije nego zavri u nju dodamo lovorov list, klinčiće, papar u zrnu, šećer, ulijemo ocat, a kada zavri na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta. Iz aromatizirane vode izvadimo začine i sada u njoj možemo poširati jaja.
  2. U zdjelicu razbijemo jaje pazeći da ostane cijelo, te ga polagano zajedno sa zdjelicom uronimo u vrelu vodu koja ne treba ključati, te pomoću dvije žlice bjelanjak približimo žumanjku i kada se počne stvrdnjavati jaje ostavimo da se kuha i dodamo slijedeće. Jaja kuhamo po želji od 4-5 minuta.
  3. Za to vrijeme na rastopljenom maslacu s obje strane popržimo kriške kuhane šunke, a kriške kruha malo ispečemo u tosteru ili na tavi.
  4. Za posluživanje, na tanjur stavimo pečeni kruh, preko njega složimo krišku šunke na koju stavimo jedno poširani jaje.
  5. Jaje prelijemo s malo umaka holandez, sve zajedno posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 3.71
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: