Janjeći but s povrćem

  • 200 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjeći but s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći but s povrćem.

Dani oko Uskrsa su predviđeni i za malo bogatiju trpezu. Zapečeni janjeći but s povrćem je pravo gastronomsko iznenađenje za Vaše ukućane, ali i goste.

Janjeći but s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći but s povrćem. - janjeći but (iskoštenog), grah (bijelog, iz konzerve), rajčica, mrkva, celerova stabljika, majčina dušica (sušene), luk, češnjak, koncentrat rajčice, povrtni temeljac, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Unutrašnju stranu janjećeg buta začinimo solju, paprom, majčinom dušicom, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom. ; Zatim meso izvana posolimo sa svih strana, stavimo u tavu, na vruće ulje i ispržimo sa svih strana. ; Prženo meso premjestimo u vatrostalnu posudu s poklopcem, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, mrkvu i celerovu stabljiku narezane na kockice i kratko pržimo. ; Čim češnjak zamiriše dodamo koncentrat rajčice, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i pirjamo 1-2 minute. Potom povrće i umak prelijemo preko mesa, poklopimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, po prilici, 150 minuta. ; Pečeno meso izvadimo na dasku i narežemo na kriške, a u umak s povrćem dodamo bijeli grah, očišćenu rajčicu narezanu na kockice, sjeckani peršin, promiješamo i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, na 4-5 minuta. ; Gotovo povrće stavimo na pladanj, preko njega složimo narezano meso i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Unutrašnju stranu janjećeg buta začinimo solju, paprom, majčinom dušicom, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom.
  2. Zatim meso izvana posolimo sa svih strana, stavimo u tavu, na vruće ulje i ispržimo sa svih strana.
  3. Prženo meso premjestimo u vatrostalnu posudu s poklopcem, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, mrkvu i celerovu stabljiku narezane na kockice i kratko pržimo.
  4. Čim češnjak zamiriše dodamo koncentrat rajčice, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i pirjamo 1-2 minute. Potom povrće i umak prelijemo preko mesa, poklopimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, po prilici, 150 minuta.
  5. Pečeno meso izvadimo na dasku i narežemo na kriške, a u umak s povrćem dodamo bijeli grah, očišćenu rajčicu narezanu na kockice, sjeckani peršin, promiješamo i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, na 4-5 minuta.
  6. Gotovo povrće stavimo na pladanj, preko njega složimo narezano meso i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: