Janjeći ragu

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjeći ragu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći ragu.

Prva asocijacija kad netko spomene janjetinu Vam je vjerojatno – ražanj, ali nije to jedini način na koji se može spremiti ova i više nego ukusna vrsta mesa. Ova kombinacija s notom ružmarina i cimeta, prošarana aromom limuna i bijelog vina, uz osvježavajući okus tikvica otkrit će Vam jednu sasvim novu stranu dobro poznatog okusa.

Janjeći ragu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjeći ragu. - janjetina (bez kosti), luk, češnjak, ružmarin, bijelo vino, rajčice pelati, tikvice, limun, cimet, maslinovo ulje, sol i papar, Janjetinu narežemo na komade, posolimo i kratko pržimo u loncu, na vrućem maslinovom ulju, sa svih strana. ; Zatim u lonac dodamo sjeckani luk i češnjak, promiješamo i čim češnjak pusti miris dodamo grančicu ružmarina, bijelo vino, popaprimo i kratko pirjamo. ; Potom dodamo pelati rajčicu, toliko vode da prekrije sastojke, i kuhamo na laganoj vatri 50-ak minuta. ; Zatim dodamo tikvice narezane na dva centimetra debele kolutove, naribanu limunovu koricu, koricu cimeta, sve zajedno kuhamo još 20-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Janjetinu narežemo na komade, posolimo i kratko pržimo u loncu, na vrućem maslinovom ulju, sa svih strana.
  2. Zatim u lonac dodamo sjeckani luk i češnjak, promiješamo i čim češnjak pusti miris dodamo grančicu ružmarina, bijelo vino, popaprimo i kratko pirjamo.
  3. Potom dodamo pelati rajčicu, toliko vode da prekrije sastojke, i kuhamo na laganoj vatri 50-ak minuta.
  4. Zatim dodamo tikvice narezane na dva centimetra debele kolutove, naribanu limunovu koricu, koricu cimeta, sve zajedno kuhamo još 20-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: