Janjetina na marokanski način

  • 220 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjetina na marokanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu na marokanski način.

Janjetina je meso janjeta starosti od jednog mjeseca do jedne godine i jako je fino. No da se odmaknemo od klasičnih načina pripreme janjetine poput grila, ražnja ili pećnice, otputovali smo u Maroko vidjeti kako ga oni spremaju. Ukoliko vas zanima pogledajte i vi.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso narežemo na kocke veličine 5 cm, a dvije glavice luka naribamo u zdjelu. U zdjelu s lukom dodamo sjemenke komorača, kurkumu, kim, đumbir u prahu, mrvljeni čili i izmiješamo sastojke.
  2. Zatim u zdjelu dodamo narezano meso, začinimo solju i paprom, naribamo malo narančine korice, dodamo koricu cimeta, promiješamo sastojke, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak da se marinira 2 sata.
  3. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo mješavinu mesa, luka i začina te sastojke pržimo, povremeno miješajući. Za to vrijeme mrkvu i preostalu glavicu luka narežemo na kocke, a češnjak očistimo.
  4. Nakon 20-ak minuta prženja dodamo režnjeve češnjaka, narezanu mrkvu i luk, ulijemo povrtnu juhu i kad zavri, kuhamo na srednje jakoj vatri 45 minuta, povremeno miješajući. 10-ak minuta prije kraja bundevu ogulimo, očistimo od koštica i narežemo na kockice.
  5. Zatim u lonac dodamo suhe šljive, promiješamo i kuhamo još 10-ak minuta, a u tavu, na žlicu ugrijanog maslinovog ulja, dodamo kockice bundeve, posolimo ih i pržimo 10-ak minuta na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
  6. Potom pržene kockice bundeve dodamo u lonac s mesom, promiješamo sastojke i lonac maknemo s vatre.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:220minuta

Najnovije zanimljivosti: