Janjetina na mediteranski način

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjetina na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu na mediteranski način.

Janjetina, rajčica, češnjak, ljuta papričica...sastojci su s kojima ne možete pogriješiti. Pogledajte u priloženom videu kako i mi nismo pogriješili.

Janjetina na mediteranski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu na mediteranski način. - janjeći but, pelati rajčice, kruh, ružmarin, lovorov list, češnjak, ljuta papričica, bijelo vino, peršin (sjeckani), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega janjetinu odkoštimo, narežemo na komadiće veličine zalogaja, češnjak nasjeckamo, a ljutu papričicu narežemo na kolutiće. ; U tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo kolutiće papričice, sjeckani češnjak, grančicu ružmarina, lovorov list, preko svega stavimo komade mesa, začinimo solju i paprom, te pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Zatim ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo ocijeđenu pelati rajčicu, sjeckani peršin, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri, 60-ak minuta, povremeno podlijevajući vodom. ; U međuvremenu popržimo kriške kruha, premažemo ih mješavinom protisnutog češnjaka i maslinovog ulja i stavimo na tanjur. Pored kruha stavimo janjetinu s umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega janjetinu odkoštimo, narežemo na komadiće veličine zalogaja, češnjak nasjeckamo, a ljutu papričicu narežemo na kolutiće.
  2. U tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo kolutiće papričice, sjeckani češnjak, grančicu ružmarina, lovorov list, preko svega stavimo komade mesa, začinimo solju i paprom, te pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
  3. Zatim ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da vino napola ispari.
  4. Potom dodamo ocijeđenu pelati rajčicu, sjeckani peršin, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri, 60-ak minuta, povremeno podlijevajući vodom.
  5. U međuvremenu popržimo kriške kruha, premažemo ih mješavinom protisnutog češnjaka i maslinovog ulja i stavimo na tanjur. Pored kruha stavimo janjetinu s umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: