Janjetina s mladim bobom

  • 100 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Janjetina s mladim bobom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s mladim bobom.

Janjetina i mladi bob su zaista gastronomski vjesnici proljeća! Pogledajte kako njihovim spojem nastaje pravo proljetno remek djelo.

Janjetina s mladim bobom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s mladim bobom. - janjetina ((plećke)), bob (mladog), luk, koncentrat rajčice, kumin (mljeveni), glatko brašno, češnjak, lovorov list, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Janjeću plećku narežemo na odreske, začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno i stavimo pržiti u tavu, na ugrijano maslinovo ulje. Nakon 3-4 minute, odreske okrenemo i pržimo još toliko. ; Pržene odreske izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, lovorov list, mljeveni kumin, posolimo, promiješamo i čim češnjak zamiriše umiješamo koncentrat rajčice, ulijemo 200 ml vode i dobro izmiješamo sastojke. ; Zatim u tavu vratimo prženo meso, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, po prilici jedan sat. ; Kuhano meso izvadimo na stranu, u umak dodamo mladi bob, promiješamo, podlijemo sa 150 ml vode, i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Na tanjur stavimo umak s bobom, preko njega janjeće odreske i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Janjeću plećku narežemo na odreske, začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno i stavimo pržiti u tavu, na ugrijano maslinovo ulje. Nakon 3-4 minute, odreske okrenemo i pržimo još toliko.
  2. Pržene odreske izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, lovorov list, mljeveni kumin, posolimo, promiješamo i čim češnjak zamiriše umiješamo koncentrat rajčice, ulijemo 200 ml vode i dobro izmiješamo sastojke.
  3. Zatim u tavu vratimo prženo meso, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, po prilici jedan sat.
  4. Kuhano meso izvadimo na stranu, u umak dodamo mladi bob, promiješamo, podlijemo sa 150 ml vode, i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  5. Na tanjur stavimo umak s bobom, preko njega janjeće odreske i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: