Jegulje na ribarski način

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Jegulje na ribarski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jegulje na ribarski način.

Jegulje možemo pripremiti na više načina, poput prženja, pohanja, na brudet i sl. Ali ljubitelji jegulja će svakako uživati u ovom jelu, kojem poseban ukus daje aromatičan umak od rajčica.

Jegulje na ribarski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jegulje na ribarski način. - jegulja, pelati rajčice, luk, češnjak, korijen celera, voćna rakija, crno vino, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, U sjekač stavimo pelati rajčicu, dodamo sjeckani luk, korijen celera narezan na kockice, češnjak, začinimo solju i paprom, te izradimo umak. ; Jegulje očistimo, osušimo krpom i narežemo na komade dužine, po prilici, 8 centimetara. ; U ugrijanu tavu, na maslinovo ulje, dodamo jegulje i stalno miješajući pržimo sa svih strana 5 minuta.; Pržene jegulje izvadimo na toplo i posolimo. Na masnoću od prženja dodamo umak od rajčice, promiješamo i kuhamo dvije minute. ; Zatim ulijemo voćnu rakiju, crno vino, promiješamo i kuhamo 7-8 minuta. ; Potom vratimo jegulje, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo i kuhamo još 5 minuta. ; Gotove jegulje stavimo na tanjur, prelijemo umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U sjekač stavimo pelati rajčicu, dodamo sjeckani luk, korijen celera narezan na kockice, češnjak, začinimo solju i paprom, te izradimo umak.
  2. Jegulje očistimo, osušimo krpom i narežemo na komade dužine, po prilici, 8 centimetara.
  3. U ugrijanu tavu, na maslinovo ulje, dodamo jegulje i stalno miješajući pržimo sa svih strana 5 minuta.
  4. Pržene jegulje izvadimo na toplo i posolimo. Na masnoću od prženja dodamo umak od rajčice, promiješamo i kuhamo dvije minute.
  5. Zatim ulijemo voćnu rakiju, crno vino, promiješamo i kuhamo 7-8 minuta.
  6. Potom vratimo jegulje, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo i kuhamo još 5 minuta.
  7. Gotove jegulje stavimo na tanjur, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: