Jelenji odresci u aromatičnom umaku

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Jelenji odresci u aromatičnom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenje odreske u aromatičnom umaku.

Riječi su preslabe da se opiše ovo krasno jelo, a kaže se da jedna slika govori više od tisuću riječi, stoga pogledajte naš video umjesto pisanja i čitanja bezbroja riječi.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso narežemo na odreske, posolimo ih i stavimo u tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i ulja, te pržimo na laganoj vatri. Nakon, po prilici četiri minute, odreske okrenemo i pržimo još toliko.
  2. Zatim u tavu ulijemo konjak i usplamtimo ga (flambiramo), te pričekamo da se vatra ugasi.
  3. Potom meso izvadimo na stranu, a u tavu, na masnoću od prženja, ulijemo vinski ocat i crno vino, dodamo med te kuhamo dalje.
  4. Kad umak zavri začinimo ga solju i cimetom u prahu, dodamo džem i preostali maslac, promiješamo i vratimo odreske u umak.
  5. Kad su se odresci ugrijali premjestimo ih na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 55
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: