- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Juha od kelja, paprike i palente
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od kelja, paprike i palente.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kelj, 150 g
- ljubičasti luk, 2 glavice
- svježe crvene paprike, 1
- kukuruzna krupica, 80 g
- koncentrat rajčice, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ljubičasti luk, crvenu papriku i kelj operemo i očistimo. Zatim luk nasjeckamo, crvenu papriku narežemo na kockice, a kelj na trakice.
- Sada u tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, dodamo ljubičasti luk, posolimo ga i malo popržimo.
- Nakon 2-3 minute u tavu dodamo na kockice narezanu crvenu papriku, preko nje protisnemo režnjeve češnjaka i lagano promiješamo sastojke.
- Nakon još jednu minutu, u tavu dodamo koncentrat rajčice i sve zajedno miješamo dok se rajčica potpuno ne rastopi.
- Nakon 1-2 minute u posudu dodamo narezani kelj, sastojke posolimo, prelijemo juhom i pričekamo da prokuhaju.
- Nakon poprilici desetak minuta kuhanja, kada je kelj omekšao, u posudu dodamo palentu i sve zajedno kuhamo dalje.
- Nakon pet minuta kada je palenta kuhana, ugasimo vatru, juhu premjestimo u tanjur, dodamo joj nekoliko kockica maslaca i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |