Juha od krumpira s kukuruzom i sirom

  • 55 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Juha od krumpira s kukuruzom i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira s kukuruzom i sirom.

Fina i krepka juha koja će Vas i Vaše najmilije osvojiti okusom, ali i izgledom, je jelo koje morate znati pripremiti, a upute se nalaze u priloženom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krumpir ogulimo i narežemo na kockice, kriškama kruha odstranimo koru te i njih narežemo na kockice, a luk očistimo i nasjeckamo.
  2. U tavu, na malo zagrijanog maslinovog ulja, dodamo kockice kruha i pržimo ih sa svih strana do zlatno žute boje, te maknemo s vatre.
  3. U dubokoj tavi ili loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša.
  4. Zatim dodamo kockice krumpira, te ih pržimo jednu, dvije minute. Potom ulijemo bijelo vino i kratko kuhamo.
  5. Kada je vino napola isparilo, u lonac prosijemo brašno, posolimo, promiješamo, te dalje miješajući ulijevamo mlijeko, pazeći da ne ostanu grudice.
  6. Kada zavri ulijemo vrhnje za kuhanje, i uz stalno miješanje dodajemo naribani sir.
  7. Kada se sir rastopio smanjimo vatru, dodamo kukuruz i kuhamo još dvije, tri minute, povremeno miješajući.
  8. Gotovu juhu stavimo u tanjure, posipamo prženim kockicama kruha, ukrasimo peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:55minuta

Najnovije zanimljivosti: