Juha od leće s hrenovkama

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juha od leće s hrenovkama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od leće s hrenovkama.

Jako hranjiva i ukusna juha s lećom i hrenovkama, koja Vam može objediniti i toplo predjelo, i juhu, ali i glavno jelo. Pogledajte zašto.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Leću očistimo, stavimo u zdjelicu, prelijemo vodom i ostavimo da se natapa 60-ak minuta.
  2. Zatim očistimo povrće, mrkvu narežemo na ploškice, korijen celera na kockice, luk nasjeckamo, a hrenovke narežemo na kolutiće.
  3. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu mrkvu i korijen celera, lovorov list, grančicu ružmarina, cijele režnjeve češnjaka, ulijemo polovicu povrtne juhe i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
  4. Nakon 30-ak minuta kuhanja izvadimo lovorov list i ružmarin, dodamo listiće kadulje, ocijeđenu leću, ulijemo preostalu povrtnu juhu i kuhamo na srednje jakoj vatri 30-ak minuta.
  5. Pet minuta prije kraja kuhanja dodamo kolutiće hrenovki, juhu začinimo solju i paprom, te kuhamo dalje.
  6. Gotovu juhu stavimo u tanjure, dodamo još malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 52
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: