Juha od šparoga s hrskavom šunkom

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juha od šparoga s hrskavom šunkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od šparoga s hrskavom šunkom.

Bijele šparoge se prekrivaju posebnom folijom ili zemljom na visini od 20-ak cm, a kako do njih ne dopire sunce i ne stvara se klorofil, izdanci ostaju bijeli. Stoga ako želite pripremiti sjajnu juhu od ovih posebnih biljki, pogledajte upute u priloženom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kuhanu šunku narežemo na prutiće, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, šparoge ogulimo od ispod vrha prema dnu, odrežemo im donji tvrdi dio i narežemo na komade veličine 2 centimetra, a vrhove prepolovimo.
  2. U ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. Zatim dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, narezane šparoge i pržimo dok luk malo ne omekša.
  3. Za to vrijeme po duljini prerežemo štapić vanilije, ostružemo sredinu i dodamo ju, zajedno sa štapićem, u lonac.
  4. Potom ulijemo povrtnu juhu i kuhamo na laganoj vatri.
  5. Nakon 10-ak minuta kuhanja izvadimo štapić vanilije i štapnim mikserom izradimo sastojke.
  6. U zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo škrobno brašno, začinimo solju i bijelim paprom, promiješamo, prelijemo u lonac s juhom, dodamo vrhove šparoga i kuhamo još 10-ak minuta, povremeno miješajući.
  7. Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo prutiće šunke i pržimo ih dok ne postanu hrskavi.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: