Juha od tjestenine, graha i slanutka

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Juha od tjestenine, graha i slanutka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od tjestenine, graha i slanutka.

Kuhanje maneštre je uvijek zahvalno, jer se može pripremiti od različitih namirnica, a važna je tjestenina, povrće i dobra volja.

Juha od tjestenine, graha i slanutka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od tjestenine, graha i slanutka. - bijeli grah (iz konzerve), slanutak (iz konzerve), tjestenina ((mini pene rigate)), celerova stabljika, luk, mrkva, povrtni temeljac, mješavina mediteranskih trava, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Za početak sve povrće očistimo, zatim luk nasjeckamo, a mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice. ; U ugrijani lonac ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo luk i mrkvu, začinimo solju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo mediteransku mješavinu začina, celerovu stabljiku, ulijemo povrtnu juhu, dodamo tjesteninu, malo posolimo, a kada zavri kuhamo dok tjestenina ne bude „al dente“. ; Potom dodamo slanutak, bijeli grah, promiješamo i pričekamo da se sastojci dobro ugriju. ; Nakon jedne, dvije minute juhu stavimo u tanjure, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo s malo papra i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Za početak sve povrće očistimo, zatim luk nasjeckamo, a mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice.
  2. U ugrijani lonac ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo luk i mrkvu, začinimo solju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo mediteransku mješavinu začina, celerovu stabljiku, ulijemo povrtnu juhu, dodamo tjesteninu, malo posolimo, a kada zavri kuhamo dok tjestenina ne bude „al dente“.
  4. Potom dodamo slanutak, bijeli grah, promiješamo i pričekamo da se sastojci dobro ugriju.
  5. Nakon jedne, dvije minute juhu stavimo u tanjure, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo s malo papra i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.89
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: