Juha s krumpirom, rukolom i kruhom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Juha s krumpirom, rukolom i kruhom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s krumpirom, rukolom i kruhom.

Pretpostavlja se da hrvatski naziv krumpir, potječe najvjerojatnije od Švaba, kako su zvali Nijemce, koji se su doselili u Hrvatsku za vrijeme Marije Terezije. Većina njemačkih emigranata je bila iz pokrajine Švabske gdje se koristi riječ grombir (Grombiera). No to je ipak samo pretpostavka, a činjenica je da je ova juha izuzetna!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krumpir očistimo, ogulimo i narežemo na ploške debljine pola centimetra, peperoncino izmrvimo, a češnjak nasjeckamo.
  2. U lonac stavimo ploške krumpira, ulijemo povrtnu juhu i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
  3. Za to vrijeme u zdjelicu stavimo sjeckani češnjak, dodamo mrvljeni peperoncino, ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu.
  4. Nakon 20-ak minutra kuhanja u lonac s krumpirom dodamo rukolu, promiješamo i lonac maknemo s vatre.
  5. Zatim u zdjelice stavimo malo juhe s krumpirom i rukolom, potom po dvije kriške kruha, ponovo juhu s krumpirom i rukolom, na kraju pokapamo mješavinom maslinovog ulja, češnjaka i peperoncina te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: