Juha s povrćem i šunkom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juha s povrćem i šunkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s povrćem i šunkom.

Ako ste mislili da su šunka i sir dvije namirnice kojima je mjesto isključivo u pizzi i sendvičima, pogledajte ovaj recept i uvjerite se u suprotno! Čak će i klinci biti oduševljeni juhom sa šunkom i sirom! A znate kako je njih teško nagovoriti na juhicu...

Juha s povrćem i šunkom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s povrćem i šunkom. - povrtni temeljac (iz kocke), bob, blitva, poriluk, češnjak, šunka (pečene), dimljeni sir, raženi kruh, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega povrće očistimo i operemo. Blitvu narežemo na trakice, poriluk na tanke kolutiće, a šunku i sir na kockice veličine jednog centimetra. ; U lonac s povrtnim temeljcem stavimo bob i kada zavri na laganoj vatri kuhamo 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u zasebnom loncu ugrijemo tri žlice ulja, dodamo narezan poriluk i blitvu, na listiće narezan češnjak, te sve zajedno na laganoj vatri pirjamo po prilici 4-5 minuta. ; Kuhani bob izvadimo, povrtni temeljac prelijemo preko pirjanog povrća, te na srednje jakoj vatri kuhamo 2-3 minute. ; Zatim povrće začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom. ; Potom u juhu dodamo kockice šunke i kuhani bob, a kada zavri kuhamo još 1-2 minute. ; Gotovu juhu stavimo u tanjure ili zdjelice, dodamo kockice sira, ukrasimo kockicama kruha preprženim na maslinovom ulju i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega povrće očistimo i operemo. Blitvu narežemo na trakice, poriluk na tanke kolutiće, a šunku i sir na kockice veličine jednog centimetra.
  2. U lonac s povrtnim temeljcem stavimo bob i kada zavri na laganoj vatri kuhamo 20-ak minuta.
  3. Za to vrijeme u zasebnom loncu ugrijemo tri žlice ulja, dodamo narezan poriluk i blitvu, na listiće narezan češnjak, te sve zajedno na laganoj vatri pirjamo po prilici 4-5 minuta.
  4. Kuhani bob izvadimo, povrtni temeljac prelijemo preko pirjanog povrća, te na srednje jakoj vatri kuhamo 2-3 minute.
  5. Zatim povrće začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom.
  6. Potom u juhu dodamo kockice šunke i kuhani bob, a kada zavri kuhamo još 1-2 minute.
  7. Gotovu juhu stavimo u tanjure ili zdjelice, dodamo kockice sira, ukrasimo kockicama kruha preprženim na maslinovom ulju i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: