Juneći file na posteljici od tjestenine s pancetom i bundevom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneći file na posteljici od tjestenine s pancetom i bundevom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file na posteljici od tjestenine s pancetom i bundevom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac ulijemo vodu i ostavimo ju na vatri da zavri. Za to vrijeme očistimo bundevu i narežemo ju na kockice.
  2. Zatim kockice bundeve stavimo u lonac s vrelom posoljenom vodom i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
  3. Sada file junetine oštrim nožem očistimo od kožica i žilica pa očišćenu juneću pisanicu narežemo na odreske debljine 4 cm.
  4. Zatim odreske posolimo, uvaljamo ih u masnoću, stavimo ih na ugrijanu grill tavu te sa svake strane odrezak pečemo po 4 minute.
  5. Sada u lonac s bundevom dodamo valovite rezance i kuhamo ih po uputama na pakiranju. Dok se meso peče, kriškama pancete skinemo tvrdu kožu i očišćene kriške narežemo na kvadratiće.
  6. Zatim pečeno meso izvadimo na stranu, na toplo u posudu koju pokrijemo s aluminijskom folijom. Sada na grill tavu stavimo narezanu pancetu i ubrzo zatim preko pancete prebacimo tjesteninu s bundevom koju prethodno ocijedimo.
  7. Kada smo premijestili svu tjesteninu i bundevu, u tavu dodamo maslac, lagano izmiješamo i ugasimo vatru.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti. Na tanjure prvo rasporedimo tjesteninu, kojoj onda dodamo juneći odrezak i sir camembert, a zatim sve zajedno pokapamo s malo maslinovog ulja i začinimo svježe mljevenim paprom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: