Juneći filet s povrćem i divljom rižom

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneći filet s povrćem i divljom rižom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći filet s povrćem i divljom rižom.

Zdrav, brz, ukusan i oku ugodan obrok. Tako možemo opisati ovaj savršeno izbalansiran odnos proteina, ugljikohidrata, vitamina i minerala, koji će nas ispuniti zdravljem i ugodom.

Juneći filet s povrćem i divljom rižom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći filet s povrćem i divljom rižom. - juneći file, riža ((mješavina riže dugog zrna i divlje riže)), svježa žuta paprika, svježa crvena paprika, mladi luk, lovorov list, cimet (u prahu), klinčić (mljevenog), sojin umak, ulje, sol i papar, Prije svega paprike narežemo na kockice, a mladi luk i meso na prutiće. ; U vrelu vodu stavimo rižu, dodamo lovorov list, posolimo i kuhamo po uputama na pakiranju.; Za to vrijeme u tavu, na ugrijano ulje, dodamo meso, začinimo solju i paprom, te često miješajući pržimo 3-4 minute. ; Gotovo meso izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo papriku, mladi luk, posolimo i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Potom povrće začinimo cimetom u prahu, mljevenim klinčićima, ulijemo sojin umak i promiješamo. ; Zatim u tavu vratimo meso, promiješamo i ostavimo jednu minutu da se ugrije.; Jelo je gotovo, stavimo ga na tanjur i poslužimo s kuhanom rižom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega paprike narežemo na kockice, a mladi luk i meso na prutiće.
  2. U vrelu vodu stavimo rižu, dodamo lovorov list, posolimo i kuhamo po uputama na pakiranju.
  3. Za to vrijeme u tavu, na ugrijano ulje, dodamo meso, začinimo solju i paprom, te često miješajući pržimo 3-4 minute.
  4. Gotovo meso izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo papriku, mladi luk, posolimo i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute.
  5. Potom povrće začinimo cimetom u prahu, mljevenim klinčićima, ulijemo sojin umak i promiješamo.
  6. Zatim u tavu vratimo meso, promiješamo i ostavimo jednu minutu da se ugrije.
  7. Jelo je gotovo, stavimo ga na tanjur i poslužimo s kuhanom rižom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: