Juneći odresci s mozzarellom i pršutom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneći odresci s mozzarellom i pršutom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s mozzarellom i pršutom.

Mozzarella i pršut dobri su prijatelji u svakoj prilici, ali kad im se još pridruži i juneći odrezak, to je onda pravi trio za pet! Svi su okusi ovdje višekratno provjereni, dakle: nema greške!

Juneći odresci s mozzarellom i pršutom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s mozzarellom i pršutom. - juneći odrezak ((debljine 3 cm)), pršut, sir mozzarella, kapare, kadulja (svježe), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Juneće odreske s gornje strane začinimo solju i paprom i premažemo maslinovim uljem. ; Na svaki odrezak stavimo nekoliko manjih listića svježe kadulje, te ovako pripremljene stavimo pržiti u vruću tavu, začinjenom stranom prema dolje. Gornju stranu odrezaka malo posolimo i odreske pržimo po prilici 2 minute. ; Zatim odreske izvadimo na radnu površinu, prženom stranom prema gore, te svaki prekrijemo s dvije tanke ploške mozzarelle, na nju stavimo 4-5 kapara, sve zajedno prekrijemo s dvije tanke ploške pršuta, koje stavimo jednu do druge kako bi prekrili cijeli odrezak, te ih obujmimo i povežemo kuhinjskom vezicom. ; U vruću tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na njega stavimo pripremljene odreske, poklopimo, te na srednje jakoj vatri pečemo 8-10 minuta i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Juneće odreske s gornje strane začinimo solju i paprom i premažemo maslinovim uljem.
  2. Na svaki odrezak stavimo nekoliko manjih listića svježe kadulje, te ovako pripremljene stavimo pržiti u vruću tavu, začinjenom stranom prema dolje. Gornju stranu odrezaka malo posolimo i odreske pržimo po prilici 2 minute.
  3. Zatim odreske izvadimo na radnu površinu, prženom stranom prema gore, te svaki prekrijemo s dvije tanke ploške mozzarelle, na nju stavimo 4-5 kapara, sve zajedno prekrijemo s dvije tanke ploške pršuta, koje stavimo jednu do druge kako bi prekrili cijeli odrezak, te ih obujmimo i povežemo kuhinjskom vezicom.
  4. U vruću tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na njega stavimo pripremljene odreske, poklopimo, te na srednje jakoj vatri pečemo 8-10 minuta i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 17
Rating: 3.59
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: