Karnevalski kolač

  • 120 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Karnevalski kolač
U našem video receptu saznajte kako pripremiti karnevalski kolač.

Kako je karneval slavlje veselja i boja, pripremite za tu priliku i jedan takav kolač: šaren, veseo, sladak i razigran. Svima omiljene krafne dobre su kada su vruće, ali kada se ohlade i osuše, postaju znatno manje privlačne. Ali zato će ovaj kolač bit još i bolji slijedećeg jutra za doručak, uz šalicu vrućeg kakaa ili kave.

Karnevalski kolač - U našem video receptu saznajte kako pripremiti karnevalski kolač. - jaje, šećer u prahu, maslac, slatko vrhnje, limun, rum, brašno, prašak za pecivo, boja za hranu (zelena i crvena slastičarska boja), sol, ukras (šarene dekor perle), U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka. ; U zdjelu sa žutanjcima dodamo 250 g šećera u prahu i mikserom miješamo na najvećoj brzini dok ne dobijemo svjetlu kremu. ; Zatim dodamo rastopljeni maslac, prstohvat soli, slatko vrhnje, naribanu koricu polovice limuna, ulijemo rum te miksamo dalje dok smjesa ne postane pjenasta. ; Potom u zdjelu prosijemo brašno, prašak za pecivo, promiješamo, te miksamo dalje dok ne dobijemo jednolično glatko tijesto. ; Bjelanjak istučemo u čvrsti snijeg, te i njega nježno umiješamo u smjesu. ; Zatim smjesu podijelimo u tri zdjele. Jednu smjesu ostavimo kakva je, u drugu umiješamo crvenu slastičarsku boju, a u treću zelenu. ; Duguljasti kalup za kolače premažemo maslacem i pobrašnimo. ; Zatim u kalup ulijemo osnovnu smjesu, zelenu smjesu rasporedimo više uz ruba kalupa po dužini, a crvenu prelijemo po sredini. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 50-ak minuta. ; Gotov kolač izvadimo iz pećnice, premjestimo ga na rešetku i ostavimo da se ohladi. ; Za to vrijeme, za šećerni premaz, u zdjelicu prosijemo 150 g šećera u prahu, dodamo sok polovice limuna i miješamo pjenjačom dok smjesa ne postane glatka i sjajna. ; Kada se kolač ohladio premažemo ga ocaklinom i posipamo "šarenim dekor perlama".; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka.
  2. U zdjelu sa žutanjcima dodamo 250 g šećera u prahu i mikserom miješamo na najvećoj brzini dok ne dobijemo svjetlu kremu.
  3. Zatim dodamo rastopljeni maslac, prstohvat soli, slatko vrhnje, naribanu koricu polovice limuna, ulijemo rum te miksamo dalje dok smjesa ne postane pjenasta.
  4. Potom u zdjelu prosijemo brašno, prašak za pecivo, promiješamo, te miksamo dalje dok ne dobijemo jednolično glatko tijesto.
  5. Bjelanjak istučemo u čvrsti snijeg, te i njega nježno umiješamo u smjesu.
  6. Zatim smjesu podijelimo u tri zdjele. Jednu smjesu ostavimo kakva je, u drugu umiješamo crvenu slastičarsku boju, a u treću zelenu.
  7. Duguljasti kalup za kolače premažemo maslacem i pobrašnimo.
  8. Zatim u kalup ulijemo osnovnu smjesu, zelenu smjesu rasporedimo više uz ruba kalupa po dužini, a crvenu prelijemo po sredini.
  9. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 50-ak minuta.
  10. Gotov kolač izvadimo iz pećnice, premjestimo ga na rešetku i ostavimo da se ohladi.
  11. Za to vrijeme, za šećerni premaz, u zdjelicu prosijemo 150 g šećera u prahu, dodamo sok polovice limuna i miješamo pjenjačom dok smjesa ne postane glatka i sjajna.
  12. Kada se kolač ohladio premažemo ga ocaklinom i posipamo "šarenim dekor perlama".
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: