Knedle s džemom od marelica

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Knedle s džemom od marelica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s džemom od marelica.

Da je jednostavnost majka genijalnosti, potvrđuje i ovaj predivni desert. Tijesto od krumpira i brašna (poput tijesta za valjuške), malo džema od marelica, prepržene krušne mrvice i sasvim malo cimeta. I što smo proizveli? Miris i okus djetinjstva. Nezaboravno jelo.

Knedle s džemom od marelica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s džemom od marelica. - krumpir, brašno, jaje, margarin, džem od marelica, šećer, krušne mrvice, cimet (u prahu), ulje, sol, U kipućoj vodi kuhamo 1 kg krumpira u ljusci oko 20 minuta, ili dok ne omekšaju. Ocijedimo ih, pustimo da se ohlade dovoljno da se njima može rukovati, ali da budu još uvijek topli, potom ih ogulimo. ; Krumpir naribamo ili protisnemo u veliku zdjelu, potom dodamo jednu žlicu masti ili margarina, jaje, 300 g običnog brašna i prstohvat soli. Sve zajedno dobro izmiješamo pa na dasci umijesimo tijesto. ; Na pobrašnjenoj dasci tijesto zatim razvaljamo na debljinu 5 mm i nožićem izrežemo na kvadrate 5×5 cm. Na svaki kvadrat stavimo pola žličice džema od marelica preklopimo krajeve i oblikujemo okruglice. ; Gotove spuštamo u kipuću posoljenu vodu. Kada isplivaju kuhamo ih još 5 minuta. ; Kuhane okruglice vadimo pomoću žlice s prorezima i stavljamo ih u zdjelu. ; U tavi na ulju popržimo krušne mrvice i prelijemo po okruglicama. ; Na kraju sve zajedno posipamo mješavinom šećera i cimeta u prahu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U kipućoj vodi kuhamo 1 kg krumpira u ljusci oko 20 minuta, ili dok ne omekšaju. Ocijedimo ih, pustimo da se ohlade dovoljno da se njima može rukovati, ali da budu još uvijek topli, potom ih ogulimo.
  2. Krumpir naribamo ili protisnemo u veliku zdjelu, potom dodamo jednu žlicu masti ili margarina, jaje, 300 g običnog brašna i prstohvat soli. Sve zajedno dobro izmiješamo pa na dasci umijesimo tijesto.
  3. Na pobrašnjenoj dasci tijesto zatim razvaljamo na debljinu 5 mm i nožićem izrežemo na kvadrate 5×5 cm. Na svaki kvadrat stavimo pola žličice džema od marelica preklopimo krajeve i oblikujemo okruglice.
  4. Gotove spuštamo u kipuću posoljenu vodu. Kada isplivaju kuhamo ih još 5 minuta.
  5. Kuhane okruglice vadimo pomoću žlice s prorezima i stavljamo ih u zdjelu.
  6. U tavi na ulju popržimo krušne mrvice i prelijemo po okruglicama.
  7. Na kraju sve zajedno posipamo mješavinom šećera i cimeta u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: