Kolač od luka

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Kolač od luka
Saznajte kako pripremiti kolač od luka u našem video receptu.

Što je blaža klima, to je luk slađi, a u ovom jelu je stvarno sladak, pogotovo uz dodatak slanine. Dobar tek!

Kolač od luka - Saznajte kako pripremiti kolač od luka u našem video receptu. - luk, brašno, kvasac, mlijeko, šećer, maslac, slanina (pečene), mileram, jaja, kim, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U zdjelicu s mlakim mlijekom dodamo 2 žličice brašna, šećer, izmrvljeni kvasac i miješamo pjenjačoom da se kvasac rastopi. ; Zatim zdjelicu stavimo na toplo, 30-ak minuta, da se napravi pjenica. ; Za to vrijeme jaja umutimo, luk ogulimo i narežemo ga na tanke kolutove, a slaninu na prutiće. ; Dobivenu pjenicu ulijemo u zdjelu s brašnom i ručnim mikserom izradimo tijesto. ; Kad se tijesto počne oblikovati dodamo omekšali maslac i izradimo tijesto do kraja. ; Potom tijesto oblikujemo u kuglu, stavimo ga u nauljenu zdjelu i malo promiješamo, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 40-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo kolutove luka, prutiće slanine, posolimo i miješajući pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 6-7 minuta luk i slaninu maknemo s vatre i ostavimo da se ohlade. ; U zdjelu s mileramom dodamo umućena jaja i kim te sastojke izmiješamo pjenjačom. ; Dignuto tijesto premjesimo, izvaljamo ga na debljinu 0,5 cm, premjestimo na lim za pečenje i višak tijesta uklonimo. ; Zatim tijesto ravnomjerno nadjenemo lukom i slaninom, prelijemo tankim slojem mješavine milerama i jaja te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Kolač je gotov i možemo ga poslužiti. I to je to, dobar tek!; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelicu s mlakim mlijekom dodamo 2 žličice brašna, šećer, izmrvljeni kvasac i miješamo pjenjačoom da se kvasac rastopi.
  2. Zatim zdjelicu stavimo na toplo, 30-ak minuta, da se napravi pjenica.
  3. Za to vrijeme jaja umutimo, luk ogulimo i narežemo ga na tanke kolutove, a slaninu na prutiće.
  4. Dobivenu pjenicu ulijemo u zdjelu s brašnom i ručnim mikserom izradimo tijesto.
  5. Kad se tijesto počne oblikovati dodamo omekšali maslac i izradimo tijesto do kraja.
  6. Potom tijesto oblikujemo u kuglu, stavimo ga u nauljenu zdjelu i malo promiješamo, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 40-ak minuta.
  7. Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo kolutove luka, prutiće slanine, posolimo i miješajući pržimo na srednje jakoj vatri.
  8. Nakon 6-7 minuta luk i slaninu maknemo s vatre i ostavimo da se ohlade.
  9. U zdjelu s mileramom dodamo umućena jaja i kim te sastojke izmiješamo pjenjačom.
  10. Dignuto tijesto premjesimo, izvaljamo ga na debljinu 0,5 cm, premjestimo na lim za pečenje i višak tijesta uklonimo.
  11. Zatim tijesto ravnomjerno nadjenemo lukom i slaninom, prelijemo tankim slojem mješavine milerama i jaja te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
  12. Kolač je gotov i možemo ga poslužiti. I to je to, dobar tek!
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: