Kolač s orasima i kavom

  • 55 min
  • 12 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
torta-s-orasima-i-kavom
Kolač s orasima i kavom
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 13
Rating: 3.54
You:
Rate this recipe!
U našem receptu pogledajte kako napraviti fini kolač od oraha i kave.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pećnicu ugrijemo na 180°C. Za to vrijeme električnim mikserom umutimo šećer i žumanjke dok ne dobijemo gustu, svijetlu smjesu.
  2. Smjesu prebacimo u veću zdjelu i dodajemo joj orahe i brašno dok se ne zgusne.
  3. Zatim u posebnoj zdjeli električnim mikserom mutimo bjelanjke i malo soli (oko 2-3 minute) dok smjesa ne bude čvrsta, a zatim polovicu smjese prelijemo u smjesu s orasima.
  4. Preostale bjelanjke izlijemo u posudu za pečenje (dimenzija oko 17cm x 22cm) u koju smo prethodno stavili papir za pečenje.
  5. Pečemo između 20 i 25 minuta, odnosno dok ne poprimi laganu zlatnu boju.
  6. Ohladimo, poravnamo rubove i horizontalno prerežemo.
Kandirani orasi
  1. U zdjelu ubacimo prerezane orahe, šećer u prahu i liker od oraha te ih dobro izmiješamo.
  2. Prebacimo na posudu za pečenje (koristimo papir za pečenje) i pečemo oko 4-5 minuta, odnosno dok ne poprime zlatnu boju.
  3. Ohladimo i izmrvimo.
Krema od oraha
  1. U zdjelu ubacimo maslac, šećer u prahu i liker od oraha te električnim mikserom miješamo oko 6-8 minuta dok smjesa ne poblijedi.
  2. Na donju polovicu biskvita izlijemo smjesu te poklopimo s ostatkom biskvita. Ostavimo na 20-30 minuta da se slegne.
Glazura od kave
  1. U zdjelu dodamo šećer u prahu te postepeno dodajemo kavu i liker od oraha miješajući sve dok smjesa ne postane glatka i kompaktna.
  2. Prelijemo preko kolača, a na vrh prospemo kandirane orahe. Tortu je najbolje pojesti istog dana kada je napravljena.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 13
Rating: 3.54
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:55minuta

Najnovije zanimljivosti: