Kolačići s brusnicama

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Kolačići s brusnicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće s brusnicama.

Za one dane kad se poželite odmaknuti od dobro provjerenih starih recepata za kekse koji već generacijama idu s koljena na koljeno, mi Vam nudimo jednako tako dobar i provjeren recept koji Vam neće oduzeti puno vremena, ali će Vam zato puno pružiti zauzvrat. Iako je možda naizgled uobičajen, ovaj keksić u sebi krije pofinjeni okus brusnica koji će zadovoljiti i najzahtjevnije sladokusce.

Kolačići s brusnicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće s brusnicama. - brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, biljna mast, maslac, kiselo mlijeko, brusnice (sušenih), sol, U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, sodu bikarbonu, prstohvat soli i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo na komadiće natrganu ili narezanu biljnu mast i maslac, te sve zajedno izradimo prstima dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. ; Potom dodamo kiselo mlijeko, brusnice i lopaticom ili kuhačom nježno izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu prenjestimo na brašnom posipanu radnu površinu, tijesto još malo i vrlo nježno izradimo rukama (ne gnječimo), te raširimo na debljinu 4 cm. ; Okruglim modelom za krafne, ili čašom, iz tijesta istisnemo oblike, te ih jedan do drugog stavimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; Prije pečenja kolačiće lagano utisnemo palcem po sredini, da se kod pečenja previše ne dignu. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 30-ak minuta.; Gotove kolačiće ostavimo da se ohlade i poslužimo s maslacem, marmeladom i sl.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, sodu bikarbonu, prstohvat soli i izmiješamo sastojke.
  2. Zatim dodamo na komadiće natrganu ili narezanu biljnu mast i maslac, te sve zajedno izradimo prstima dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica.
  3. Potom dodamo kiselo mlijeko, brusnice i lopaticom ili kuhačom nježno izmiješamo sastojke.
  4. Dobivenu smjesu prenjestimo na brašnom posipanu radnu površinu, tijesto još malo i vrlo nježno izradimo rukama (ne gnječimo), te raširimo na debljinu 4 cm.
  5. Okruglim modelom za krafne, ili čašom, iz tijesta istisnemo oblike, te ih jedan do drugog stavimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje.
  6. Prije pečenja kolačiće lagano utisnemo palcem po sredini, da se kod pečenja previše ne dignu. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 30-ak minuta.
  7. Gotove kolačiće ostavimo da se ohlade i poslužimo s maslacem, marmeladom i sl.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: