Krem juha od bijelih šparoga

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Krem juha od bijelih šparoga
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od bijelih šparoga.

Šparoge sadrže folate, kalij i antioksidanse što je bitno za rad srca i zdravlje kostiju, a jedući ovu finu i jednostavnu juhu, osjetiti ćete kako pozitivno utječu i na vaš osjećaj sreće.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bijelim šparogama odrežemo donji drvenasti dio, ogulimo ih, operemo i narežemo na komade veličine 5 cm, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. Zatim dodamo luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 4-5 minuta dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo brašno i pržimo ga 2-3 minute, stalno miješajući.
  4. Prije nego brašno počne dobivati boju, dodamo muškatni oraščić i polako ulijevamo toplo mlijeko, stalno miješajući pjenjačom da ne ostanu grudice.
  5. Potom dodamo narezane šparoge, posolimo i kuhamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
  6. Nakon 15-ak minuta juhu začinimo bijelim paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje i pričekamo da zavri.
  7. Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, začinimo s još malo muškatnog oraščića i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: