Krem juha od šparoga

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Krem juha od šparoga
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od šparoga.

Volite li juhu od šparoga iz vrećice? Probajte napraviti ovu juhu od svježih šparoga i vidjet ćete da instant juhe nisu niti blijeda sjena bogatstvu mirisa i okusa koje dolaze od svježeg povrća. Uopće nije komplicirano, a juhu ćete dugo pamtiti... i uzdisati svaki put kada budete jeli juhu iz vrećice.

Krem juha od šparoga - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od šparoga. - šparoge (svježih, bijelih), maslac (60 g maslaca), povrtna juha iz kocke, mlijeko, škrobno brašno, vrhnje za kuhanje, muškatni oraščić, sol, Šparoge operemo, očistimo, narežemo na trećine i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili sa 2 žličice soli i 1 žličicom šećera. Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo otprilike 15 minuta, a zelene oko 10 minuta. ; Vrhove šparoga izvadimo i stavimo na stranu, a preostale šparoge izmiksamo sa štapnim mikserom. Dodamo maslac, mlijeko 1 povrtnu kocku i začinimo solju. ; U manjoj zdjelici pomiješamo malo vode od kuhanja, 1 žlicu škrobnog brašna i 1 dcl vrhnja za kuhanje te zajedno dodamo u juhu. ; Pustimo da zavri pa dodamo ohlađene i narezane šparoge, začinimo sa malo muškatnog oraščića i po želji bijelog papra i kuhamo još malo da se šparoge ugriju. ; Pred sam kraj dodamo svježe kosanog peršina. Juhu dodatno ukrasimo sa kockicama svježe preprženog kruha.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šparoge operemo, očistimo, narežemo na trećine i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili sa 2 žličice soli i 1 žličicom šećera. Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo otprilike 15 minuta, a zelene oko 10 minuta.
  2. Vrhove šparoga izvadimo i stavimo na stranu, a preostale šparoge izmiksamo sa štapnim mikserom. Dodamo maslac, mlijeko 1 povrtnu kocku i začinimo solju.
  3. U manjoj zdjelici pomiješamo malo vode od kuhanja, 1 žlicu škrobnog brašna i 1 dcl vrhnja za kuhanje te zajedno dodamo u juhu.
  4. Pustimo da zavri pa dodamo ohlađene i narezane šparoge, začinimo sa malo muškatnog oraščića i po želji bijelog papra i kuhamo još malo da se šparoge ugriju.
  5. Pred sam kraj dodamo svježe kosanog peršina. Juhu dodatno ukrasimo sa kockicama svježe preprženog kruha.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: