Krema od pjenušca sa svježim grožđem

  • 20 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kremu od pjenušca sa svježim grožđem.

Svi koji vole slatke i kremaste slastice zasigurno će uživati u ovom divnom spoju svježeg grožđa i fine kreme od pjenušca.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sok od limuna iscijedimo, u zdjelicu odvojimo žumanjke i dodamo jedno cijelo jaje, bobice grožđa operemo, prerežemo napola i odstranimo im koštice, a od vrhnja za šlag i malo šećera izradimo šlag.
  2. Zatim grožđe stavimo u zdjelu, dodamo vanilin šećer, ulijemo sok od limuna, promiješamo i stavimo na stranu.
  3. U zasebnu zdjelu stavimo jaja, ulijemo pjenušac, dodamo šećer i dobro izmiješamo pjenjačom.
  4. Potom zdjelu stavimo iznad pare i stalno miješajući kuhamo, dok ne dobijemo pjenastu kremu.
  5. Nakon 6-7 minuta zdjelu s kremom maknemo s pare, dodamo šlag i nježno izmiješamo.
  6. Dobivenu kremu rasporedimo po dnu čaša, zatim dodamo prepolovljene bobice grožđa, prelijemo ih kremom, posipamo cimetom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: