Kremšnite

  • 90 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kremšnite
Saznajte kako pripremiti kremšnite u našem video receptu.

Kremšnita ima ih svakakvih: posutih šećerom u prahu, bez gornje kore ali sa čokoladom na vrhu, sa malo pjene od bjelanjaka ispod gornje kore, onih sa više kora i marcipanom. Ipak, one najjednostavnije su nekako i najbolje. Malo truda i vi ih već danas možete imati na svom stolu.

Kremšnite - Saznajte kako pripremiti kremšnite u našem video receptu. - lisnato tijesto, jaje, vanilin šećer, puding (od vanilije), škrobno brašno, brašno, šećer, šećer u prahu, mlijeko, Lisnato tijesto otopimo na sobnoj temperaturi podijelimo ga na dva jednaka dijela te oba dijela razvaljamo na pobrašnjenoj dasci na veličinu lima u kojem ćemo slagati kremšnite. ; Obije polovice zatim (jednu po jednu) ispečemo u pećnici zagrijanoj na 220°C sa obiju strana do zlatno žute boje.; U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žumanjaka. U zdjelu sa žutanjcima ulijemo 200 ml mlijeka, dobro izmiješamo pjenjačom i redom dodajemo ostale sastojke stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice (prašak za puding, škrobno brašno, prosijano brašno, te vanilin i običan šećer). ; Sada u loncu zavrimo 8 dl mlijeka, polako i uz stalno miješanje dodajemo pripremljenu smjesu, te sve zajedno dalje uz stalno miješanje kuhamo nekoliko minuta odnosno dok ne zgusne (gotovu kremu maknemo sa vatre). ; Sada od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i nježno ga umiješamo u još vruću kremu.; Jednu koru lisnatog tijesta izrežemo na veličinu dna četvrtaste posude sa stjenkama i na nju izlijemo zgotovljenu kremu za kremšnite. ; Drugu koru narežemo na jednake kvadrate veličine kremšnita (da nam se kasnije kod rezanja kremšnita gornja kora ne uvija i ne lomi) pa njima prekrijemo kremu. ; Ovako pripremljene kremšnite ostavimo da se ohlade na sobnoj temperaturi, zatim ih posipamo šećerom u prahu i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Lisnato tijesto otopimo na sobnoj temperaturi podijelimo ga na dva jednaka dijela te oba dijela razvaljamo na pobrašnjenoj dasci na veličinu lima u kojem ćemo slagati kremšnite.
  2. Obije polovice zatim (jednu po jednu) ispečemo u pećnici zagrijanoj na 220°C sa obiju strana do zlatno žute boje.
  3. U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žumanjaka. U zdjelu sa žutanjcima ulijemo 200 ml mlijeka, dobro izmiješamo pjenjačom i redom dodajemo ostale sastojke stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice (prašak za puding, škrobno brašno, prosijano brašno, te vanilin i običan šećer).
  4. Sada u loncu zavrimo 8 dl mlijeka, polako i uz stalno miješanje dodajemo pripremljenu smjesu, te sve zajedno dalje uz stalno miješanje kuhamo nekoliko minuta odnosno dok ne zgusne (gotovu kremu maknemo sa vatre).
  5. Sada od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i nježno ga umiješamo u još vruću kremu.
  6. Jednu koru lisnatog tijesta izrežemo na veličinu dna četvrtaste posude sa stjenkama i na nju izlijemo zgotovljenu kremu za kremšnite.
  7. Drugu koru narežemo na jednake kvadrate veličine kremšnita (da nam se kasnije kod rezanja kremšnita gornja kora ne uvija i ne lomi) pa njima prekrijemo kremu.
  8. Ovako pripremljene kremšnite ostavimo da se ohlade na sobnoj temperaturi, zatim ih posipamo šećerom u prahu i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 16
Rating: 3.63
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: