Kruh od oraha i lješnjaka

  • 150 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Pogodno za Vegane
Kruh od oraha i lješnjaka
Saznajte kako pripremiti kruh od oraha i lješnjaka u našem video receptu.

Ovaj slatkasti i zdravi kruh prava je poslastica. Orasi i lješnjaci stopljeni s raži daju jedinstven, potpun okus. Pravi izbor za one koji vole ukusnu i zdravu hranu.

Kruh od oraha i lješnjaka - Saznajte kako pripremiti kruh od oraha i lješnjaka u našem video receptu. - orasi, lješnjaci, ražene pahuljice, raženo brašno, suhi kvasac, šećer, voda (mlaka), sol, U posudu za tijesto prosijemo brašno, dodamo ražene pahuljice, ostale sastojke i sve zajedno pomiješamo. ; Posudu sa tijestom pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo na toplom mjestu da se diže 30 minuta. ; Dodamo pjenicu od kvasca, dobro izmijesimo i ostavimo prekriveno da ponovo odstoji 50-60 minuta. ; Nakon toga tijesto izvadimo na dasku dodamo orahe i lješnjak i još ga jednom premijesimo. ; Posudu za pečenje namažemo sa malo masnoće da se kruh ne primi ili tijesto položimo na papir za pečenje. ; U posudu položimo tijesto i po želji (ne previše) ukrasimo sa polovicama ploda oraha. ; Ostavimo da se diže još 30 minuta te ga stavljamo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 50-60 minuta na 200 stupnjeva. ; Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se kruh ohladi. ; Poslužujemo nakon 8-10 sati mirovanja, hladan, sam ili uz pekmez, džem, maslac ili margarin.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U posudu za tijesto prosijemo brašno, dodamo ražene pahuljice, ostale sastojke i sve zajedno pomiješamo.
  2. Posudu sa tijestom pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo na toplom mjestu da se diže 30 minuta.
  3. Dodamo pjenicu od kvasca, dobro izmijesimo i ostavimo prekriveno da ponovo odstoji 50-60 minuta.
  4. Nakon toga tijesto izvadimo na dasku dodamo orahe i lješnjak i još ga jednom premijesimo.
  5. Posudu za pečenje namažemo sa malo masnoće da se kruh ne primi ili tijesto položimo na papir za pečenje.
  6. U posudu položimo tijesto i po želji (ne previše) ukrasimo sa polovicama ploda oraha.
  7. Ostavimo da se diže još 30 minuta te ga stavljamo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 50-60 minuta na 200 stupnjeva.
  8. Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se kruh ohladi.
  9. Poslužujemo nakon 8-10 sati mirovanja, hladan, sam ili uz pekmez, džem, maslac ili margarin.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.16
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:150minuta

Najnovije zanimljivosti: