Kruh od tikvica

  • 75 min
  • 4 porcije
  • Jelo sadrži meso
Kruh s tikvicama
Kruh od tikvica
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kruh od tikvica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tikvice operemo, očistimo i narežemo na tanke trakice. Koricu limuna naribamo, a sok iscijedimo.
  2. U zdjelicu stavimo suhi kvasac, dodamo malo šećera, prekrijemo toplim mlijekom i pustimo da se diže 15-tak minuta.
  3. U čistu zdjelu razbijemo 1 jaje, dodamo naribanu tikvicu, dignutu pjenicu od kvasca, koricu limuna, indijske oraščiće, sok od limuna i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Sastojke dobro izmiješamo kuhačom i malo ih posolimo.
  4. U zdjelu malo po malo dodajemo brašno i dobro miješamo. Tijesto treba biti malo gušće od tijesta za palačinke.
  5. Kalup za torte premažemo maslacem i posipamo s krušnim mrvicama. Na dno kalupa stavimo papir za pečenje koji smo izrezali po veličini kalupa. U kalup stavimo pripremljenu smjesu, poklopimo i ostavimo da se diže 20-tak minuta.
  6. Dignuti kruh stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C , 45 minuta.
  7. Pečeni kruh pustimo da se ohladi prije posluživanja.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: