Lazanje s izvornim zagorskim mlincima

  • 70 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Lazanje s izvornim zagorskim mlincima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje s izvornim zagorskim mlincima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mlince slažemo u dublji protvan, prelijemo ih hladnom vodom i ostavimo da se moče. Za to vrijeme, očistimo oprane tikvice i svaku tikvicu narežemo na tanke kriške, a potom poprečno na štapiće.
  2. Kada smo narezali tikvice, u zagrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje dodamo maslac i pričekamo da se rastopi.
  3. Zatim narezane tikvice dodamo u tavu s maslacom i uljem, posolimo ih i pirjamo na jakoj vatri.
  4. Nakon 5-6 min kada su tikvice počele puštati miris, posipamo ih s krušnim mrvicama, začinimo majčinom dušicom i izmiješamo. Zatim ugasimo vatru i možemo slagati lazanje.
  5. Omekšale mlince slažemo u vatrostalnu posudu, preko njih stavljamo ugrijane tikvice, a preko tikvica narežemo sir mozzarellu i sir sa plemenitom plijesni.
  6. Zatim preko sira slažemo sljedeći red namočenih mlinaca, sastojke malo pritisnemo i odozgo ponovo slažemo tikvice.
  7. Preko svega narežemo malo mini rajčica i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
  8. Nakon 30-ak minuta lazanje su gotove i možemo ih izvaditi iz pećnice. Za kraj lazanje posipamo svježe naribanim parmezanom i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: