Lignje na lešo

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Lignje na lešo
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje na lešo.

Ako ste ikad bili na moru i vidjeli ribare kako u suton sjede u svojim barkama i čudno trzaju rukama iz lakta, vjerojatno vam je netko objasnio da oni love lignje. Ribari bi proveli tako par sati i nerijetko zaradili "teniski lakat". I sve to samo da bi im njihove najdraže pripremile lignje na lešo. Probajte ih i vi, pa makar ih kupili na tržnici, s potpuno zdravim laktom.

Lignje na lešo - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lignje na lešo. - lignje, krumpir, ružmarin, ljuta mljevena paprika, češnjak, limun, peršin (sjeckani), bijelo vino, ulje, maslinovo ulje, sol i papar, U lonac na mješavinu običnog i maslinovog ulja dodamo očišćene lignje, očišćen i na kriške narezan krumpir, grančicu ružmarina i ljutu mljevenu papriku. ; Začinimo solju, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim dodamo sjeckani češnjak, nekoliko kolutova limuna, sjeckani peršin, podlijemo bijelim vinom, kuhamo još 10-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac na mješavinu običnog i maslinovog ulja dodamo očišćene lignje, očišćen i na kriške narezan krumpir, grančicu ružmarina i ljutu mljevenu papriku.
  2. Začinimo solju, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta.
  3. Zatim dodamo sjeckani češnjak, nekoliko kolutova limuna, sjeckani peršin, podlijemo bijelim vinom, kuhamo još 10-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: