Ljute teleće sarmice s kiselim zeljem i hrenovkama

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Ljute teleće sarmice s kiselim zeljem i hrenovkama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljute teleće sarmice s kiselim zeljem i hrenovkama.

Kiselo zelje unutra, meso vani. Još jedna kulinarska egzibicija. Hrenovke i juneći odresci, zanimljiva kombinacija. Sve u svemu jedno začudno jelo za sve one koji vole eksperimente. Krenite! Rezultat nadilazi sve očekivano.

Ljute teleće sarmice s kiselim zeljem i hrenovkama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljute teleće sarmice s kiselim zeljem i hrenovkama. - teleća šnicla (velike), kiseli kupus (listovi ), hrenovke, senf (ljutog), ljuta mljevena paprika, panceta, luk, brašno, temeljac od pečenja, bijelo vino, ulje, sol i papar, Šnicle položimo na dasku prerežemo žilice da se meso kod pečenja ne stišće. Začinimo sa soli , paprom i čilijem. ; Svaku sarmicu premažemo senfom, zatim na senf tanko posložimo kiselo zelje, pancetu, krišku crvenog luka i hrenovku. ; Oblikujemo sarmice i svakoj sa špagom vežemo sve stranice da ne iscuri nadjev. ; Oštrim brašnom posipamo sarmice i prepržimo u prethodno zagrijanoj tavi sa svih strana (poklopimo). ; U posebnoj tavici zagrijemo vodu (3 dcl) i u nju umiješamo sadržaj vrećice umaka za pečenje. Miješamo pjenjačom dok provrije i zgusne. ; Sarmice podlijevamo vinom, a kratko nakon toga dodajemo pripremljeni umak za pečenje. ; Uz okretanje pustimo da lagano krčka 15-20 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šnicle položimo na dasku prerežemo žilice da se meso kod pečenja ne stišće. Začinimo sa soli , paprom i čilijem.
  2. Svaku sarmicu premažemo senfom, zatim na senf tanko posložimo kiselo zelje, pancetu, krišku crvenog luka i hrenovku.
  3. Oblikujemo sarmice i svakoj sa špagom vežemo sve stranice da ne iscuri nadjev.
  4. Oštrim brašnom posipamo sarmice i prepržimo u prethodno zagrijanoj tavi sa svih strana (poklopimo).
  5. U posebnoj tavici zagrijemo vodu (3 dcl) i u nju umiješamo sadržaj vrećice umaka za pečenje. Miješamo pjenjačom dok provrije i zgusne.
  6. Sarmice podlijevamo vinom, a kratko nakon toga dodajemo pripremljeni umak za pečenje.
  7. Uz okretanje pustimo da lagano krčka 15-20 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 29
Rating: 4.48
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: