Lokarde u marinadi

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Lokarde u marinadi
Saznajte kako pripremiti lokarde u marinadi u našem video receptu.

Kaže se da su lokarda, skuša i plavica tri sestre. Pa kušajte jednu od njih u osvježevajućoj i pikantnoj marinadi.

Lokarde u marinadi - Saznajte kako pripremiti lokarde u marinadi u našem video receptu. - riba lokarda ((fileta)), luk (ljubičastog), inćuni (slanih), kapare, smeđi šećer, vinski ocat, limun, brašno, ulje, sol i papar, Lokarde očistimo od škrga i iznutrica, dobro operemo i osušimo kuhinjskom krpom. ; Oko stražnjeg djela glave načinimo rez, te od glave prema repu, uz rebra, nožem skidamo file u jednom komadu uz jednu stranu kralježnice. Zatim ribu okrenemo i ponovimo prvi korak kako bismo skinuli i drugi file.; Zatim filete ribe začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno (višak brašna otresemo), te prvo mesnom stranom prema dolje, pržimo u tavi na malo vrućeg ulja. Filete lokarde pržimo sa svake strane dvije, tri minute. ; Gotove filete ocijedimo i izvadimo u prikladnu zdjelu u kojoj ćemo ih marinirati. ; U tavu, na masnoću od prženja dodamo, na kolutove narezan ljubičasti luk, sjeckane slane inćune, kapare, žličicu šećera, te pirjamo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša. Zatim ulijemo vinski ocat i limunov sok, kratko prokuhamo, te sve zajedno prelijemo preko fileta skuša. ; Marinadu ostavimo da se ohladi, poklopimo je i stavimo na nekoliko sati u hladnjak da se sastojci prožmu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Lokarde očistimo od škrga i iznutrica, dobro operemo i osušimo kuhinjskom krpom.
  2. Oko stražnjeg djela glave načinimo rez, te od glave prema repu, uz rebra, nožem skidamo file u jednom komadu uz jednu stranu kralježnice. Zatim ribu okrenemo i ponovimo prvi korak kako bismo skinuli i drugi file.
  3. Zatim filete ribe začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno (višak brašna otresemo), te prvo mesnom stranom prema dolje, pržimo u tavi na malo vrućeg ulja. Filete lokarde pržimo sa svake strane dvije, tri minute.
  4. Gotove filete ocijedimo i izvadimo u prikladnu zdjelu u kojoj ćemo ih marinirati.
  5. U tavu, na masnoću od prženja dodamo, na kolutove narezan ljubičasti luk, sjeckane slane inćune, kapare, žličicu šećera, te pirjamo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša. Zatim ulijemo vinski ocat i limunov sok, kratko prokuhamo, te sve zajedno prelijemo preko fileta skuša.
  6. Marinadu ostavimo da se ohladi, poklopimo je i stavimo na nekoliko sati u hladnjak da se sastojci prožmu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: