Losos u umaku od šafrana sa zelenim rezancima

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Losos u umaku od šafrana sa zelenim rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa u umaku od šafrana sa zelenim rezancima.

Kad se susretnu dvije tako profinjene namirnice poput lososa i šafrana, znate da tu nema greške! Pridodate li im još malo mascarponea, te bijele božanstvenosti, i malo tjestenine, imate cjelovit obrok kojeg se ni najbolji restorani ne bi posramili.

Losos u umaku od šafrana sa zelenim rezancima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa u umaku od šafrana sa zelenim rezancima. - losos ((filea)), bijelo vino, šafran, maslac, luk (u granulama), sir mascarpone, limun, tjestenina (zelene), sol, bijeli papar, U ugrijano vino dodamo šafran, promiješamo i ostavimo da se moči. ; Losos narežemo na kocke veličine 2-3 cm, te ga posolimo i popaprimo. ; U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, dodamo kocke lososa, popržimo ih sa svih strana (po prilici pet do šest minuta) i izvadimo na stranu, na toplo. ; Na masnoću od prženja dodamo luk u granulama i čim zamiriše ulijemo bijelo vino sa šafranom i na laganoj vatri kuhamo dok na pola ne reducira. ; Zatim dodamo sir mascarpone, nekoliko kapi limunovog soka, izmiješamo pjenjačom, umiješamo preostali maslac i kada se umak poveže možemo poslužiti jelo. ; Na svaki tanjur s tjesteninom, koju smo skuhali po uputama na pakiranju, stavimo nekoliko žlica pripremljenog umaka i preko njega stavimo pržene kocke lososa.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U ugrijano vino dodamo šafran, promiješamo i ostavimo da se moči.
  2. Losos narežemo na kocke veličine 2-3 cm, te ga posolimo i popaprimo.
  3. U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, dodamo kocke lososa, popržimo ih sa svih strana (po prilici pet do šest minuta) i izvadimo na stranu, na toplo.
  4. Na masnoću od prženja dodamo luk u granulama i čim zamiriše ulijemo bijelo vino sa šafranom i na laganoj vatri kuhamo dok na pola ne reducira.
  5. Zatim dodamo sir mascarpone, nekoliko kapi limunovog soka, izmiješamo pjenjačom, umiješamo preostali maslac i kada se umak poveže možemo poslužiti jelo.
  6. Na svaki tanjur s tjesteninom, koju smo skuhali po uputama na pakiranju, stavimo nekoliko žlica pripremljenog umaka i preko njega stavimo pržene kocke lososa.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: