Mafaldine u umaku od gorgonzole i graška

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Mafaldine u umaku od gorgonzole i graška
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mafaldine u umaku od gorgonzole i graška.

Tjestenina u umaku od gorgonzole uvijek zvuči dobro, a ako joj dodamo još i grašak biti će još i bolje! Zanimljivo je da je gorgonzola jedan od najstarijih sireva na svijetu, a počeo se proizvoditi u istoimenom mjestu 879 g.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a gorgonzolu narežemo na manje komade.
  2. U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  3. Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo narezanu gorgonzolu i stalno miješajući kuhamo dok se sir potpuno ne rastopi.
  4. Potom postupno dodajemo naribani sir parmezan i miješamo dok se i on ne rastopi.
  5. Nakon 1-2 minute miješanja dodamo ocijeđeni grašak, sjeckani peršin, promiješamo, zatim dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, ponovo promiješamo i ostavimo da se grije još 1-2 minute.
  6. Tjesteninu s umakom rasporedimo na tanjure, začinimo svježe mljevenim paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: