Makaroni s umakom od kobasica i rajčica

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Makaroni s umakom od kobasica i rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti makarone s umakom od kobasica i rajčica.

Makaroni su vrsta tjestenine cjevasta oblika, koja potječe iz Italije i kao stvoreni su za ovo jelo s finim i bogatim umakom od tri vrste proizvoda od rajčice i mesa kobasica. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, a meso kobasica istisnemo iz ovitka.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo meso kobasica i pržimo ga, miješajući i gnječeći vilicom da postane zrnasto. Nakon 5-6 minuta dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo još 3-4 minute.
  3. Za to vrijeme u posudu sjekača stavimo ocijeđene sušene rajčice, dodamo sjeckani peršin, režnjeve češnjaka, ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja, posolimo i izradimo pešt.
  4. Zatim u tavu dodamo koncetrat rajčice, ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da vino napola ispari. Potom dodamo neocijeđenu rajčicu pelat i izgnječimo ju, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
  5. Nakon 15-ak minuta kuhanja dodamo šećer, sušeni origano, promiješamo i kuhamo još 5-6 minuta. Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo makarone i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  6. Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s umakom, dodamo pešt od sušenih rajčica, promiješamo, rasporedimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: